Kokosové ladu je indický sladkost z kondenzovaného mléka a strouhaného kokosu. Je to jeden z těch velmi jednoduchých receptů nenáročných receptů. Dělám ho vždycky, když mám chuť na sladké a nechce se mi s něčím péct. Stačí mít doma plechovku salka a sáček strouhaného kokosu.
Tento recept mě minulé Vánoce inspiroval ke vzniku domácího Rafaella. Uvidíte sami, až kuličky ochutnáte. Stačí vložit mandli a je to úplně Raffaelo.
Suroviny:
- 110g slazeného kondenzovaného mléka
- 80g strouhaného kokosu
- Volitelně: špetka mletého kardamomu
Postup:
- Připravte si pánev, ideálně nepřilnavou. Nasypte do ní kondenzované mléko a strouhaný kokos.
- Promíchejte. Sporák zapněte na střední teplotu.
- Za stálého míchání zahřívejte 4-5 minut.
- Odstavte, nechte chvilku vychladnout a poté ze směsi vyválejte kuličky. Kdyby se rozpadaly, přidejte trochu vodu, mléka nebo kondenzovaného mléka.
- Kdo chce, přidá špetku nebo dvě mletého kardamomu. Dodá kuličkám zajímavou chuť .
- Kuličky ještě můžete obalit v kokosu, i když na nich moc dobře nedrží.
- Nyní dejte kuličky do lednice a nechte pár hodin ztuhnout.
Skladování a trvanlivost: Skladujte v lednici. Pro delší trvanlivost uložte do mrazáku.