Tentokrát jsem objevila velice zajímavou kávu. Je to ruská Raf káva. Připravuje se z espressa, cukru, vanilkového cukru a smetany. Zajímavé na přípravě této kávy je to, že se vše šlehá dohromady nikoliv odděleně. Jsem zvyklá šlehat pouze mléčnou pěnu pomocí trysky u kávovaru, tohle je novinka.
Káva má smetanovou chuť, to díky té smetaně. Chuť vanilky je v kávě příjemná. Co na to říct, další skvělá káva😊
Káva
Ruskou kávu nemám, třeba ji někdy seženu, ale teď jsem ji neměla. Zatím jsem použila kávu Costa Rica Black Diamonds z www.kopiluwak.eu. Dodá kávě ovocné tóny. Kdybyste měli radši karamel, použijte India Mysorre.
Cafflano Kompresso
Kávu jsem připravila v Cafflano Kompresso. Je to ruční kávovar na přípravu espressa. Mám ho z www.kopiluwak.eu. Více o Cafflano se dozvíte v článku:
Test kávovaru Cafflano Kompresso
Příprava:
- 30ml espresso
- 1 lžička cukru
- 1 lžička vanilkového cukru
- 100ml 10% smetany
Postup:
Nejdříve si připravte espresso. Pro kávovar použijte 7 gramů kávy. Já jsem použila Cafflano Kompresso, kde se používá 12 gramů jemně mleté kávy a 50ml vody na 1 espresso .
Smetanu dejte do malého hrnce a ohřejte. Až bude smetana horká, odstavte, přidejte kávu a oba cukry. Metličkou nebo elektrickým šlehačem chvilku šlehejte, ať se vytvoří hustá pěna.
Nalijte do hrníčku a podávejte.
Kávu ještě můžete vylepšit šlehačkou, tak jako já:-).