Máte rádi čínské knedlíčky? Já taky. Jsou vynikající. Dřív jsem si myslela, že je hodně těžké je připravit, ale pak jsem to zkusila a zjistila, že to vlastně nic není. Navíc je to mnohem levnější, než když si na ně dojdete do restaurace.
O víkendu jsem byla v Sapě a chtěla jsem vědět, jestli budou jejich knedlíčky chutnat stejně. Knedlíčky byly dobré, chutnali trochu jinak, ale byly dobré. Byla v nich trochu víc cítit kapusta, tu tam já doma nedávám. Jako omáčku nám přinesli sójovou omáčku. To byla škoda, protože knedlíčky nemají tak výraznou chuť a omáčka má tu chuť vyzdvihnout. Bylo to dobré, ale doma mi chutnají víc😊.
Omáčku ke knedlíčkům beru jako hodně důležitou. Dělám hned několik druhů. Vyhovuje mi, když je omáčka hustší a na knedlíčku drží. Dělám pálivou, nepálivou, taky arašídovou…ta je taky moc dobrá. A právě recept na arašídovou omáčku jsem si pro vás dnes připravila.
Suroviny:
- 150g vody
- 70g krupicového cukru
- 20g sojové omáčky
- 7g kukuřičného škrobu (1 lžička)
- 1 lžička soli
- Volitelně: kousek červené chilli papričky nebo špetka červeného chilli
Postup:
Vodu dejte do malého hrnce. Přidejte sůl a krupicový cukr.
Sójovou omáčku smíchejte v malé misce s kukuřičným škrobem a dobře ho rozmíchejte.
Vodu přiveďte k varu a poté za stálého míchání přidejte škrob se sójovou omáčkou.
Pro pálivou chuť přidejte i špetkou mletého chilli anebo chilli papričku. Papričku nakrájejte na co nejmenší kousky.
Vařte od vodu varu 2 minuty. Po celou dobu omáčku míchejte, ať se nepřipálí.
Podávejte k čínským knedlíčkům.