Želatina je dobrá na klouby, a právě ty mě poslední dobou zlobí. Proto jsem si vyrobila pomerančové želé bonbony. Jako základ jsem zvolila pomerančový džus. Použít můžete 100% pomerančový džus anebo doma vymačkanou šťávu z pomeranče.

Ještě jsem přidala kurkumu – má protizánětlivé vlastnosti. Je dobrá na klouby, nachlazení, žaludek, nervy i spánek. Pepř posiluje její účinky, stačí přidat malou špetku a ani o něm nebudete v bonbonech vědět.

Formu můžete použít jakoukoliv. Dá se použít silikonová forma na pralinky, větší forma, do které hmotu nalijete a pak nakrájíte anebo forma na gumové medvídky. Je to o něco pracnější ji naplnit, ale vypadá to pěkně😊.

 

Suroviny:

  • 130g pomerančové šťávy nebo džusu 120ml
  • 15g vepřové želatiny (kupuji na kutilov.cz)
  • Špetka mleté kurkumy a pepř
  • 1 lžíce třtinového cukru nebo agáve sirupu

 

Postup:

Pomerančovou šťávu nalijte do malého hrnce. Posypte želatinou a nechte 10 minut nabobtnat.

Přidejte špetku kurkumy a pepře, také třtinový cukr nebo agáve sirup.

Zapněte sporák na nízkou teplotu a zahřívejte do rozpuštění želatiny. Nevařte jí, stačí jí zahřát pod bod varu a měla by už být rozpuštěná.

Rozlijte do formiček a dejte ztuhnout do lednice. Nebo směs nalijte do větší formy, nechte ztuhnout a nakrájejte na kostičky.

 

Dávkování?

  • Denně si dávám 30-50 gramů.
  • Bonbony skladujte v lednici v uzavřeném obalu, ať neztvrdnou. Dají se i zamrazit.