Recept na sušenky z kokosové mouky, čokolády a arašídového másla. Jsem ráda, že se recept povedl i bez lepku. Sušenky drží pěkně pohromadě i bez něj a nejsou suché. Z toho mám velkou radost. Cookies s kousky čokolády jsou mé oblíbené. Je to rychlé a člověk by klidně snědl celý plech na posezení😊.
Oproti sušenkám z mouky a tuku mají tyto sušenky vyšší obsah bílkovin a vlákniny. Nejsou určené jen pro bezlepkovou dietu. Beru to jako zdravější verzi mých oblíbených sušenek. Na chuti to ale poznat není, jsou vynikající. Máte chuť na něco sladkého? Pusťte se do toho, je to rychlovka.
Suroviny:
- 70g arašídového másla (recept)*
- 50g třtinového cukru
- 30g kokosové mouky
- 20g hořké čokolády
- 1 lžíce změklého kokosového oleje (17 gramů)
- 1 vejce vel. M (50 gramů)
- ¼ lžičky jedlé sody
*Používám máslo z pražených arašídů
Množství: 15 sušenek
Kokosová mouka
Kokosovou mouku mám z obchodu www.zdravizesrilanky.cz. V nabídce mají kokosové mléko, mouku nebo olej, vše ze Srí lanky.
Kokosový olej
Do receptu jsem použila panenský kokosový olej, také z www.zdravizesrilanky.cz
Postup:
Arašídové máslo smíchejte s cukrem, kokosovou moukou, kokosovým olejem, vejcem a jedlou sodou. Přidejte na kostičky nakrájenou čokoládu a dobře promíchejte.
Z těsta udělejte 15 kuliček. Těsto rychle taje kvůli kokosovému oleji, proto pracujte rychle. Vyválejte a šup s tím na plech, tvar nemusí být dokonalý.
Do sušenek ještě můžete zapíchat kousky čokolády, ať je pěkně vidět😊.
Pečte v předehřáté troubě, střední rošt na 175 stupňů 10-15 minut (záleží na velikosti). Moje se pekly 12 minut.
Nechte vychladnout a poté sundejte z plechu.
Skladování: v lednici nebo pro delší trvanlivost v mrazáku.