Těstoviny s rajčatovou omáčkou a sýrem nikdy nezklamou. Do 30 minut můžete podávat skvělou večeři která bude celé rodině zaručeně chutnat.

Suroviny

  • 500g mletého masa (používám mix vepřového a hovězího)
  • 800 ml pasírovaných rajčat
  • 100g cukru
  • 2 střední mrkve
  • 2 střední cibule
  • 1 petržel
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 3 a 1/2 lžičky soli (17g)
  • 2 lžičky kukuřičného škrobu
  • 1 lžičky sušené bazalky
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1/2 lžičky sušeného tymiánu
  • 1/4 lžičky mletého černého pepře
  • *1 kostka/vanička hovězího bujónu (volitelně)
  • 2 balíčky špaget nebo jiných těstovin (1000g)
  • Strouhaný sýr na ozdobu

 

Příprava

  1. Mrkev, cibuli a petržel oloupejte. Nakrájejte na menší kostičky
  2. Zeleninu orestujte za stálého na oleji. Stačí asi 3 minutky
  3. Přidejte mleté maso za častého míchání vařte 5 minut
  4. Přidejte koření a pasírovaná rajčata.
  5. Vařte 10-15 minut dokud zelenina nezměkne. Mezitím si uvařte v osolené vodě špagety. Po uvaření je propláchněte horkou vodou (smyjete tak přebytečný škroba a špagety se po vychladnutí nebudou tak lepit).
  6. Přidejte kukuřičný škrob rozmíchaný ve 2 lžících vody nebo pro tekutější omáčku tento krok přeskočte.
  7. Na závěr přidejte sůl, cukr a pepř a dobře promíchejte.
  8. Omáčku podávejte spolu s uvařenými těstovinami a postrouhaným sýrem.