Těstoviny s rajčatovou omáčkou a sýrem nikdy nezklamou. Do 30 minut můžete podávat skvělou večeři která bude celé rodině zaručeně chutnat.
Suroviny
- 500g mletého masa (používám mix vepřového a hovězího)
- 800 ml pasírovaných rajčat
- 100g cukru
- 2 střední mrkve
- 2 střední cibule
- 1 petržel
- 1 lžíce olivového oleje
- 3 a 1/2 lžičky soli (17g)
- 2 lžičky kukuřičného škrobu
- 1 lžičky sušené bazalky
- 1 lžička sušeného oregana
- 1/2 lžičky sušeného tymiánu
- 1/4 lžičky mletého černého pepře
- *1 kostka/vanička hovězího bujónu (volitelně)
- 2 balíčky špaget nebo jiných těstovin (1000g)
- Strouhaný sýr na ozdobu
Příprava
- Mrkev, cibuli a petržel oloupejte. Nakrájejte na menší kostičky
- Zeleninu orestujte za stálého na oleji. Stačí asi 3 minutky
- Přidejte mleté maso za častého míchání vařte 5 minut
- Přidejte koření a pasírovaná rajčata.
- Vařte 10-15 minut dokud zelenina nezměkne. Mezitím si uvařte v osolené vodě špagety. Po uvaření je propláchněte horkou vodou (smyjete tak přebytečný škroba a špagety se po vychladnutí nebudou tak lepit).
- Přidejte kukuřičný škrob rozmíchaný ve 2 lžících vody nebo pro tekutější omáčku tento krok přeskočte.
- Na závěr přidejte sůl, cukr a pepř a dobře promíchejte.
- Omáčku podávejte spolu s uvařenými těstovinami a postrouhaným sýrem.