Hledáte rychlou večeři? Tak to udělejte fazole s vejcem. Za 5 minut máte hotovo a můžete jíst. Na přípravu této večeře budete potřebovat jen plechovku fazolí v rajčatové omáčce, vejce a cibuli.
Podávejte s chlebem nebo jiným pečivem. Kdybyste si chtěli upéct domácí chléb, mrkněte se na konec stránky, kde najdete recepty na domácí pečivo.
Suroviny:
- 1 plechovka fazolí v rajčatové omáčce
- 1 vejce
- 1 cibule
- ½-1 lžíce cukru
- 1 lžička soli
- 1 lžička oleje
- špetka černého pepře
- Volitelně: špetka mletého chilli (použila jsem sušené jalapeňo)
Cibuli nakrájejte na kostičky.
Protože nerada krájím cibuli, pořídila jsem si tento sekáček od Tescomy. Stačí párkrát zatáhnout a cibule je krásně nakrájená (je to ruční sekáček).
V pánvi nebo malém hrnci zahřejte olej a poté na něm cibuli opečte.
Přidejte fazole a přiveďte k varu. Za stálého míchání vmíchejte rozšlehané vajíčko. Fazole se tak zahustí. Osolte, opepřete a oslaďte podle chuti. Ještě krátce povařte (max. 5 minut) a můžete podávat.