Grilovaný hermelín se dá připravit doma v troubě anebo na grilu. Venku bylo krásně, tak jsme se přesunuli ke grilu. Nejradši mám grilovaný hermelín na křupavé domácí bagetce s brusinkovým džemem. Dělám to i pro návštěvy jako občerstvení anebo na různé oslavy. Tohle jídlo nikdy nezklame. Je rychlé a vynikající:-).
Suroviny:
- 2 hermelíny (používám smetanový)
- 2 bagety (RECEPT)
- brusinkový džem
- alobal
Postup:
Hermelín rozbalte a přebalte do alobalu. Můžete ho i potřít olivovým olejem a posypat kořením. Já ho ale raději nechávám přírodní.
Hermelín dejte na rozpálený gril a pečte 5 minut z každé strany. Poté ho rozbalte a nechte vychladnout. Nutné to není, ale rozhodně se vám bude lépe krájet.
Bagetu nakrájejte na kousky. Potřete brusinkovým džemem. Nešetřete, čím víc, tím líp:-)
Nakonec bagetu ozdobte kousky hermelínu, osolte a opepřete.
Dobrou chuť