Luxusní muffiny se třemi druhy čokolády.  Nejraději je jím ještě teplé, protože při každém kousnutí narazíte na rozteklou čokoládu a pokaždé jinou. Jsou vláčné, měkoučké a plné čokolády. Čokoláda je má láska a zatím jsem se této závislosti vzdát nedokázala. Můžu jí mít k snídani, obědu, svačině, večeři nebo v noci…zkrátka kdykoliv. Pokud také máte rádi čokoládu nebo máte chuť na sladké, věřím, že tyto čokoládové muffiny plně vaše chutě uspokojí😊.

 

Na 8 muffinů:

  • 140g hladké mouky
  • 130ml kysaného podmáslí
  • 125g krupicového cukru
  • 35g hořkého kakaa
  • 30g hořké čokolády
  • 30g mléčné čokolády
  • 30g bílé čokolády
  • 1 vejce vel. M
  • 1 a 1/4 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička instantní kávy
  • ¼ lžičky jedlé sody
  • ¼ lžičky soli

Pomůcky: muffinová nebo kovová forma, také můžete použít papírové košíčky na muffiny nebo silikonové muffinové košíčky.

Příprava:

  1. Máslo dejte rozpustit a než vychladne začněte připravovat těsto.
  2. Mouku smíchejte s cukrem, práškem do pečiva, kávou, jedlou sodou a solí.
  3. Do mísy k suchým surovinám nyní můžete přidat zbytek surovin: vajíčko, máslo a podmáslí. Dobře promíchejte.
  4. Čokoládu (všechny tři druhy) pokrájejte na malé kousky a přidejte do těsta.
  5. Těsto rozdělte do muffinových formiček nebo papírových košíčků. Naplňte je do ¾, to je tak akorát, aby těsto mělo dostatek místa na vyběhnutí. Silikonovou formu nevymazávejte, kovové vymažte máslem a vysypte moukou. Vršek muffinů ještě můžete posypat kousky čokolády, ať jsou pěkně vidět.
  6. Pečte v předehřáté troubě na středním roštu na 220 stupňů 3 minuty a poté teplotu snižte na 180 stupňů 12-17 minut. Díky vysoké teplotě na začátku těsto pěkně vyběhne. Otestujte špejlí: pokud bude čistá jsou upečené.
  7. Před vyndáním z formy nechte muffiny 10 minut chladnout na lince.

Muffiny můžete podávat rovnou v silikonových formičkách anebo je před podáváním z formiček vyndat.

 

Muffiny podávejte samotné, ozdobte čokoládovou polevou, šlehačkou, posypejte kakaem nebo moučkovým cukrem, Také šlehačka, arašídové máslo nebo džem by byly skvělé.