Maková náplň do buchet, koláčů a spousty dalších sladkých receptů. Není nutné mák zdlouhavě vařit a redukovat, jak to u většiny receptů na makovou náplň bývá. Tato náplň je uvařená za pouhých 5 minut. Nejčastěji jí používám do chodských koláčů. Recept na ně najdete na konci stránky.
Budete potřebovat:
- 500ml mléka
- 200g mletého máku
- 100g krupicového cukru (7 lžic)
- 1 vanilkový cukr (20 gramů
- Špetka mleté skořice
- 2 lžičky kukuřičného škrobu nebo vanilkového pudinku
Mléko, mák a oba cukry přiveďte k varu.
Mezitím si smíchejte škrob se lžící studené vody. Dobře promíchejte a za stálého míchání vlijte do bublající směsi. Náplň začne okamžitě houstnout.
Za stálého míchání vařte 5 minut, stačí na střední teplotu.
Náplň nechte vychladnout a použijte dle potřeby.
Použití: do koláčů, buchet, fornetek
Skladování: v lednici
Trvanlivost: 3 dny