SUROVINY
- Čerstvé bílé pečivo (housky, rohlíky, bagety…)
Postup
Jako první potřebujeme pečivo usušit a to co nejrychleji:
Pečivo nakrájejte na malé kostičky a rozložte v tenké vrstvě na plech. Kostky by se neměly překrývat. Na krájení měkkého pečiva budete potřebovat ostrý nůž anebo nůž na pečivo se zoubky.
Vložte do předehřáté trouby na 160 stupňů a pečte dokud nebude pečivo tvrdé. Trvá to asi 10 minut, ale chce to po celou dobu pečivo hlídat, aby se nepřipálilo.
Pečivo přesypte do misky a nechte minutku vychladnout. Poté dejte kostky do mixéru, robota nebo mlýnku a udělejte z něho strouhanku.
Strouhanku uložte do uzavíratelného obalu nebo ihned použijte.
TIP
Doma nám nejvíce vyhovuje strouhanka z ručního mlýnku. Není to sice tak rychlé jako z mixéru, ale mám radši, když není strouhanka úplný prášek, ale jsou v ní menší kousky.
Skladování: při pokojové teplotě
Trvanlivost: přibližně 6 měsíců