Co si v létě připravit k večeři? Nejlepší volbou je salát. Je to rychlé, zdravé, dobré a nemusíte kvůli němu zapínat sporák. Tentokrát jsem se inspirovala Mexikem a udělala jsem salát s kukuřicí, fazolí a dresinkem ze zakysané smetany. Kdo má větší hlad může k salátu podávat tortilly nebo nachos. Dokonce můžete tortilly salátem naplnit, zalít dresinkem a zabalit. To je další skvělá večeře a obměna tohoto receptu.

Salát je lehký, osvěžující a tak je jako lehká letní večeře přímo ideální.

 

Budete potřebovat:

  • 150g červených fazolí z konzervy ve slaném nálevu (váženo bez nálevu)
  • 50g mražené nebo čerstvé kukuřice
  • 1 červená kápie
  • 5 cherry rajčat
  • 1 jarní cibulka

 

Dresink:

  • 100g zakysané smetany
  • Špetka soli
  • Špetka mletého černého pepře
  • Volitelně: špetka mletého chilli nebo kajenského pepře

Příprava:

Nejdříve si připravte dresink, aby se chutě mohly dobře propojit. Zakysanku smíchejte se solí a pepřem, promíchejte. Kdo má rád pálivé, přidá špetku mletého chilli, kajenského pepře nebo kousek pokrájené chilli papričky.

Salát: Červené fazole slijte, propláchněte pod studenou vodou a nechte okapat. Kápii nakrájejte na kostičky, rajčata na půlky a cibulku na kolečka (používám jen zelenou část).

Mraženou kukuřici zalijte vroucí vodou, nechte 5 minut stát a pak sceďte. Nebo v případě čerstvé kukuřice jen okrájejte zrna nožem.

Vše na salát promíchejte a dejte do velké mísy.

Přelijte dresinkem ze zakysané smetany a podávejte.

Jako příloha se hodí tortilly nebo nachos.

 

TIP: Použijte zakysanou smetanu Deluxe nebo jinou zakysanku s vyšším obsahem tuku. Je hustější a má smetanovější chuť. Pokud je hodně hustá, přidejte do ní lžičku nebo dvě a promíchejte.