Lehký letní ovocný salát s čerstvě vymačkanou pomerančovou šťávou. Podobný salát nám dělali ve školní jídelně a já jsem si vždycky chodila přidat. Díky pomeranči nebude ovoce hnědnout, ale také bude mít výraznější chuť oproti tomu, kdyby bylo samotné. V létě je lepší troubu nezapínat. Proto jsou snídaně nebo svačiny z ovoce nebo zeleniny mnohem vhodnější variantou. Osvěží, chutnají skvěle a jejich příprava vám zabere podstatně méně času.

Užijte si zbytek léta

Budete potřebovat:

  • 250g hroznového vína (zelené, červené nebo obě barvy)
  • 1 pomeranč
  • 1 banán
  • Pomerančová šťáva
  • Volitelně: med (vegani nahradit čekankovým sirupem nebo agáve sirupem)

 

Pomeranče oloupejte, natrhejte na měsíčky a nakrájejte na kousky. Banán nakrájejte na kolečka. Hrozny nechte v celku nebo rozkrojte na půl.

Všechno ovoce dejte do misky. Z kousku pomeranče vymačkejte šťávu a ovoce s ní polijte. Kdo chce salát sladší, může přidat i med podle chuti.

Vše dobře promíchejte, rozdělte do misek a můžete podávat.

Dobrou chuť