Chcete zhubnout nebo nabrat svalovou hmotu? Zkuste tofu puding. Obsahuje tofu i arašídové máslo a má tak vysoký obsah bílkovin. Navíc si na něm pochutnáte. Na přípravu pudingu budete potřebovat jen pár surovin a do pěti minut můžete servírovat. První recept je arašídový (můj favorit), dole pak najdete recept na puding čokoládový. Recept neobsahuje mléko ani lepek a je tak vhodný i pro vegany nebo celiaky.
Tofu jsem dlouho používala jen ve slané kuchyni. Díky jemné nevýrazné chuti je ale možné tofu používat i do sladkých receptů. Podle toho co do něj přidáte, určíte chuť pudingu. Jako svačina nebo snídaně je proteinový puding skvělou volbou. Budete se po něm cítit skvěle😊
Počet porcí: 2 velké nebo 4 menší
Doba přípravy: 5 minut
Popis: bez laktózy, vegan, bez lepku, bez rafinovaného cukru
Budete potřebovat:
- 200g bílého tofu bez příchuti – kostka tvrdého tofu (nikoliv silken tofu)
- 80g arašídového másla (používám z pražených arašídů)
- 60-80ml mandlového mléka (nebo arašídového, kešu, sójového…)
- 2 lžičky třtinového cukru
Příprava
Tofu nakrájejte nebo natrhejte na menší kousky. Vodu, co zbyla v obalu jsem nepoužila, jen samotné tofu.
Kousky tofu dejte do mixéru, přidejte arašídové máslo, rostlinné mléko a třtinový cukr. Mixujte, dokud nevznikne hustý krém.
Pomocí stěrky přelijte do skleničky a můžete podávat.
Úpravy:
- Třtinový cukr lze nahradit jiným sladidlem: čekankovým sirupem, xylitolem, erithritolem, agáve sirup, čekankový sirup…je to jen na vás čím sladíte. Stejně tak můžete změnit použít i jiné rostlinné mléko.
- Chcete si udělat domácí rostlinné mléko? Mrkněte na tento odkaz. Najdete tam všechny rostlinná mléka, která existují.
- Máslo z pražených arašídů:. Osobně používám raději máslo z pražených arašídů. Chutná mi pro jeho jemnou sladkou chuť. Není hořké jako máslo ze syrových arašídů a díky tomu není nutné recepty z něj tolik sladit.
Skladování: v lednici
Trvanlivost: 3 dny