Nevím, jak přesně tohle jídlo pojmenovat, ale je to neskutečně dobré. Rozmixováním tofu s mlékem získáte krém velmi podobný pudingu. Výhodou je, že tofu nemá skoro žádnou chuť a tak můžete puding ochutit, jak se vám zlíbí. Určitě by to šlo i naslano, možná jako pomazánka. To jsem zatím ještě nezkoušela.
Pohár jsem udělala ze dvou vrstev: arašídové a čokoládové. Tahle kombinace k sobě perfektně pasuje, uvidíte až ochutnáte😊. Příprava poháru vám zabere jen pár minut. Pohár si můžete dát k snídani, svačině nebo když vás budou honit chutě na sladké. Nejvíce mě zaujalo to, jak vás tofu nasytí. Dáte si malou skleničku, když máte velký hlad a několik hodin o něm zase nebudete vědět. Puding je vhodný i pro sportovce vzhledem k vysokému obsahu bílkovin.
Pojďme se přesunout k receptu abyste si na něm taky mohli pochutnat😊
Doba přípravy: 5 minut
Popis: bez lepku, bez rafinovaného cukru
Budete potřebovat:
- 180g tofu natural (pevné tofu, bez příchuti)
- 85g arašídového másla z pražených arašídů (neslazené)
- 50g mléka
- 1 a ½ lžíce třtinový cukr nebo čekankového sirupu
- 1-2 lžičky hořkého kakaa
Příprava:
Tofu nakrájejte nebo natrhejte na menší kousky. Dejte do mixéru a společně s mlékem a třtinovým cukrem rozmixujte. Pokud se vyhýbáte cukru, použijte čekankový sirup.
Odlijte půlku a do toho co zbylo v mixéru, přidejte hořké kakao. Ještě krátce mixujte, aby se kakao rozpustilo.
Vezměte skleničku nebo pohár a postupně do ní vrstvěte arašídovou a čokoládovou vrstvu.
Na ozdobu můžete přidat kousky nasekané hořké čokolády nebo arašídové máslo.
Skladování: v lednici
Trvanlivost: 3 dny