Zdravá omáčka na lívance, vafle i palačinky s chutí čokolády. Mlsejte bez výčitek! Omáčka je slazené čekankovým sirupem, po kterém jen tak nepřiberete. Je také zdravější než cukr a má nízký glykemický index. Základem omáčky je avokádo, které omáčce dodá krémovost. Naštěstí nemá výraznou chuť a tak po přidání kakaa bude omáčka chutnat jako čokoláda. Když se podíváte na složení zjistíte že je: bez lepku, vegan, bez laktózy a také bez rafinovaného cukru…

Tak šup do obchodu pro avokádo, ať už si na ní taky můžete pochutnat😊

 

Avokádová omáčka:

  • 1 zralé avokádo
  • 120g sójového mléka*
  • 40g čekankového sirupu (nebo třtinového cukru)
  • 20g hořkého kakaa

*lze nahradit jiným rostlinným mlékem.  Ideální je mléko s méně výraznou chutí jako je kešu, konopné nebo mandlové

 

Avokádo rozpulte. Nůž zasekněte do pecky a otočením pecku vyndejte. Lžící vydlabejte avokádo do mixéru. Přidejte mléko, čekankový sirup nebo cukr a kakao.

Vše rozmixujte do hladké omáčky.

 

Použití: na vafle, lívance, palačinky. Nezahřívejte, omáčku lze použít pouze za studena

 

Skladování: v lednici

Trvanlivost: 3 dny

 

TIP: Nemáte zralé avokádo? Zabalte ho do papíru nebo látky. Uložte ho mimo dosah přímého slunce někde při pokojové teplotě. Takto dozraje celé a ne jen na povrchu. Po dozrání můžete avokádo spotřebovat nebo uložit do lednice.