Rychlý recept na čokoládové cookies. Nejsou to takové ty sušenky, které ve výsledku obsahují jen jeden kousek čokolády. Těsto obsahu hodně kakaa a zároveň i kousky hořké čokolády. Nejlepší chuť budou mít, když použijete čokoládu s více než 50% kakaa. Pro ještě větší porci čokolády dejte do sušenek rovnou celou čokoládu (100 gramů). Milujete čokoládu? V tom případě si zamilujete i tyto sušenky:
Budete potřebovat:
- 250g hladké mouky
- 170g třtinového cukru
- 115g rostlinného másla nebo tuku (nejraději používám máslo Alsan)
- 50g hořké čokolády
- 20g hořkého kakaa
- 1 vejce
- ½ lžičky prášku do pečiva
- ½ lžičky jedlé sody
- Špetka soli (1/4 lžičky)- pěkně vytáhne chuť čokolády
Čokoládu nakrájejte na menší kousky. Pár si jich schovejte na ozdobu, ať je čokoláda pěkně vidět.
Všechny suroviny dejte do mísy a dobře promíchejte.
Naberte si lžíci těsta a pomocí druhé polévkové lžíce těsto setřete na plech. Tím vytvoříte pěknou hromádku. Nijak ji neuhlazujte, sušenky budou vyšší.
Pokračujte, dokud nespotřebujete všechno těsto. Jeden velký plech by vám měl bez problému vystačit.
Nakonec do každé hromádky vtiskněte kousky čokolády.
Pečte v předehřáté troubě na 175 stupňů. Pečou se na středním roštu 15-20 minut. Možná budou vypadat ještě moc měkké, ale po vychladnutí se ještě zpevní. Stejné jako u brownies ani u těchto sušenek nevadí, když je upečete o něco méně. Až bude špejle suchá, můžete sušenky vytáhnout.
Nechte je pár minut vychladnout a sundejte z plechu.
Dobrou chuť!
TIP: Dvě sušenky slepte arašídovým máslem. Škoda, že už jsem sušenky snědla, protože jsem na ně dostala chuť:-D