Řepa a jablko se k sobě skvěle hodí a to nejen chuťově, ale i z hlediska pozitivních přínosů pro naše zdraví. Na zdravé stravě je nejlepší to, že každá zdravá věc, kterou sníte nebo vypijete má nějaký pozitivní účinek. Ať už je to posílení imunity, snížení hladiny cholesterolu nebo detoxikace. U nezdravé stravy je to přesně naopak. Každé jídlo vám taky něco přinese, třeba v oleji smažené hranolky vám určitě do vínku něco dají, ale nic dobrého to nebude. U jídla moc neřeším, co má jaké účinky. Tedy vím, co jaká potravina má za výhody, ale řídím se hlavně chutí. Před létem kdy se snažím na poslední chvíli zhubnout do plavek, zařadím do jídelníčku potraviny, které mi pomáhají. Jedno jídlo vás samozřejmě nevyléčí. Když ale bude jíst zdravě, bude se každým jídlem nebo kouskem ovoce/zeleniny vše načítat až se dostaví výsledek.

Džus z řepy a jablka mi moc chutná a protože syrovou řepu moc chuťově nezvládám, je to skvělý způsob jak jí do těla dostat. Hlavně v chřipkovém období si každý den alespoň jeden džus dám. Přijímáním vitaminů si tělo lépe poradí v boji s chřipkou nebo nachlazením. Chce to nepodcenit prevenci. Džusy, zázvorový čaj, dostatek ovoce, zeleniny na talíři. Rozhodně vám to neuškodí (naopak). Každý jsme vůči nemocem odolní více či méně. Já patřím mezi ty málo odolné. S imunitou bojuji už od dětství. Pravda ale je, že co žiju zdravěji, počet chřipek se zmenšil a angínu jsem dokonce neměla už několik let. Jen pro představu jsem dříve měla každý rok 3-4 angíny, takže je to velký úspěch.

Džus z řepy a jablka vyplavuje všechny škodlivé látky z těla a posiluje obranyschopnost organismu (imunitu). Zlepšuje vzhled pokožky, akné a pokožku rozjasní. Prý i posiluje paměť, to by se mi hodilo tak doufám, že je to pravda. O řepě jsem toho četla tolik, o tom jak čistí krev, pomáhá při onemocnění plic…zkušenosti různých lidí s řepou mě přesvědčily natolik, že jsem od té doby řepu do džusů i stravy zařadila pravidelně. Zdravé to je, o tom není pochyb a to je to hlavní. Příjemným bonusem je chuť džusu, je totiž výborná.

 

Budete potřebovat:

  • 2 jablka
  • 1 střední řepa
  • Šnekový odšťavňovač

 

Jablka i řepu oloupejte a odšťavněte. Nejúčinnější je pít džus nalačno. Ideální je pít 1-2 džusy denně. Džus neukládejte do lednice, nejvíce živin má v sobě čerstvý džus.