Snídaně je důležitější, než se zdá. S prvním jídlem nastartujete tělo zpátky do plného provozu a také získáte energii na celé dopoledne. Nejčastěji volím snídaně s vysokým obsahem vlákniny, jinak mám brzy hlad. Tentokrát jsem si udělala jogurt s ovesnými vločkami, hruškou a skořicí. Vločky mají dostatek vlákniny, stejně tak i hruška. Jogurt zase obsahuje potřebné bílkoviny. Na oslazení jsem použila javorový sirup, který jsem dostala k narozeninám. Použít můžete i čekankový sirup nebo třtinový cukr.
Počet porcí: 1 porce nebo 2 poloviční
Doba přípravy: 10 minut
Budete potřebovat:
- 170g bílého jogurtu
- 40g jemných ovesné vločky
- 1 hruška
- 40ml vody
- Špetka mleté skořice
- 1 lžička čekankového sirupu*
*lze nahradit třtinovým cukrem nebo javorovým sirupem. Zvolila jsem čekankový sirup, kvůli vysokému obsahu vlákniny
Příprava:
Hrušku oloupejte, zbavte jádřince a nakrájejte na kostky. Dejte do malého hrnce, zalijte vodou a přidejte i špetku mleté skořice. Pro sladší chuť přidejte lžičku čekankového sirupu. Hrušku přiveďte k varu a vařte na střední teplotu do vypaření vody. Až se voda vypaří odstavte.
Jogurt dejte do poháru nebo misky. Posypte vločkami.
Nakonec přidejte svařenou hrušku. Není nutné, aby byla studená, záleží jen na vás jestli ji necháte vychladnout.
Můžete podávat😊 Dobrou chuť