Lahodný domácí dresing s bazalkou a kešu oříšky. Rozmixováním přes noc namočených kešu ořechů, získáte neuvěřitelně krémovou konzistenci a smetanovou chuť. K ochucení jsou použila doma vypěstovanou bazalku a také česnek. Dresing se hodí na saláty, jako dip k zelenině a také jako omáčka na raw špagety z cukety nebo okurky.
Samotný zeleninový salát bílkoviny neobsahuje, ale když přidáte kešu dresing, bude jídlo správně vyvážené. Salát vás zasytí na delší dobu než kdyby by samotný. Jdeme na to:-)
Budete potřebovat:
- 70g kešu ořechů
- 50g studené vody
- 1-2 lžičky citrónové šťávy
- 5g lístků čerstvé bazalky
- Volitelně: 1/2-1 lžička mořské soli (nebo himalájské)
- Špetka mletého černého pepře
Kešu ořechy zalijte vodou a dejte přes noc do lednice (8 hodin). Druhý den vodu slijte a nechte je okapat.
Pro přípravu dresingu nasypte namočené kešu ořechy do mixéru a zalijte vodou. Přidejte lístky bazalky, citrónovou šťávu, pepř a sůl. Použít můžete i tyčový mixér, měl by to bez problému zvládnout.
Mixujte do hladké omáčky.
Použití: na salát, dip k ovoci, jako omáčka na raw špagety z okurky nebo cukety.
Poznámka: Kešu ořechy musí být minimálně 6-8 hodin namočené, jinak by v omáčce byly kousky ořechů.
Skladování: v lednici
Trvanlivost: 3 dny