Když nevím, co udělat k večeři, skončím u toastů:-). Dřív jsem dělala jen klasiku – šunka a sýr. Pak jsem si řekla, že to není jediná možnost a začala dělat různé druhy toastů. Mexické, boloňské, pizza…a všechny jsou skvělé.
Po dlouhé době mám v lednici Dijonskou hořčici, tak jsem ji použila do toastů. Brzy pro vás budu mít další recepty. Určitě budete překvapení, kolik druhů toastů existuje!
Budete potřebovat:
- 10ks tmavého toastového chleba
- 100g eidamu (30% nebo 45%)
- 100g šunky (pražské)
- 2 malé klobásky
- jalapeňo
- 50g vysočina
- dijonská hořčice
Příprava:
Suroviny se mohou lišit. U nás je to vždycky výběr z toho, co najdeme v ledničce.
Použila jsem nakládané papričky Jalapeňo, vysočinu, pražskou šunku a malé klobásky. Také dijonskou hořčici. Našla jsem v prosinci v Super boxu. Článek o tom, co to Můj Super box je, najdete pod receptem. Prozradím vám jen, že je to box plný překvapení a novinek.
Dijonská hořčice se k toastům skvěle hodí. Pokud jí nemáte, použijte kremžskou nebo plnotučnou. Také můžete smíchat obě dohromady. Vždycky mi přišlo, že Dijonská hořčice chutná jako kremžská a plnotučná dohromady:-).
Pojďme na to:
5 plátků toastového chleba potřete dijonskou hořčicí.
Zakryjte šunkou a vysočinou.
Klobásku nakrájejte na tenká kolečka, položte je na šunku.
Jalapeňo nakrájejte na menší kousky. Použít lze i celá kolečka.
Jako poslední dejte na chleby plátek sýra.
Zakryjte chlebem.
Zapněte toastovač. Až se zahřeje, dejte do něj první toasty. Pokaždé toastovač potřete máslem. Toasty budou upečené pěkně dohněda.
Můj Super box:
Veganskou tatarku jsem dostala v Super boxu. Vypadá takto:
Více o něm najdete tomto článku: