Pečená cizrna je zdravé slané zakousnutí, ať už k televizi nebo jako zdravá náhrada chipsů a křupek na různé oslavy i sešlosti. Koření si můžete namixovat podle chuti anebo použít jednu z mých směsí. Pod receptem najdete další varianty pečené cizrny a to včetně té sladké se skořicí a medem (mňam). Pečenou cizrnu lze připravit jak nasladko, tak naslano.

Škoda, že jí neprodávají v kině, bylo by to lepší než popcorn.  S Jardou jsme si říkali, že by mohli pozměnit nabídku občerstvení v kině. V nabídce je jen popcorn, nachos a bonbony. Třeba zeleninové chipsy, pečená cizrna anebo něco alespoň trochu zdravého by bodlo.

První způsob, jak si cizrnu udělat je přidat zázvor, kurkumu, limetku a třtinový cukr. Nebude to chutnat jako mojito, nebojte😊. Naopak je to docela jemná chuť, která dodá cizrně šmrnc. Samotná je skoro bez chuti a tak je ochucení nutné. Máte nějaké nápady jak cizrnu ochutit? Napište mi do komentáře, ráda nápady vyzkouším.

 

Doba přípravy: 30 minut

 

Budete potřebovat:

  • 250g cizrny z konzervy (váženo bez nálevu)
  • Šťáva z půlky limetky
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička mleté kurkumy- rovná
  • 1 lžička mořské soli- rovná
  • ½ lžičky třtinového cukru
  • ¼ lžičky mletého zázvoru

Příprava:

Olej, sůl, třtinový cukr, mletou kurkumu a sušený zázvor smíchejte. Přidejte také vymačkanou šťávu z poloviny limetky.

Nálev z cizrny slijte a schovejte pro další použití (nálev z cizrny se dá použít namísto bílků, pro výrobu rostlinného másla atd. ). Cizrnu nechte okapat a poté rozložte na utěrku, aby trochu oschla.

Přidejte připravenou směs a dobře promíchejte.

Ochucenou cizrnu vysypte na plech vyložený pečícím papírem. Vložte do rozehřáté trouby na 220 stupňů a pečte cca 20 minut (doba se může lišit podle typu trouby).

Cizrnu podávejte teplou nebo studenou

 

Skladování: v lednici

Trvanlivost: 2 dny