Dneska jsem v obchodě viděla vánoční ozdoby a dekorace a to mě dostalo do vánoční nálady. Někdy mi ani nepřijde, že budou Vánoce. Ono je to asi taky tím sněhem, který u nás na Vánoce nebyl už více než 5 let. Jednou začalo chumelit na Silvestra, všichni jsme šli ven a začali jsme se koulovat. Tenhle Silvestr si dodnes pamatuji jako ten nejhezčí, co jsem prožila.

Už se na Vánoce moc těším a tak jsem šla vyrobit první dárek. Je to vánoční kostkový cukr. Použila jsem na něj silikonovou formu na pralinky (prodává Tescoma). Určitě tím potěšíte každého kdo pije čaj nebo kávu. U nás pijí kávu snad všichni. Hlavně mamču pokaždé štve, že musí hledat lžičku, aby si mohla nandat cukru. Takhle bude mít na stole tuhle cukrovou „bonbonieru“ a jen si z ní vyndá cukru kolik potřebuje:-).

 

Recept na vánoční kostkový cukr:
🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄

🎄100g krupicového cukru
🎄1 lžička vody
🎄Metlička
🎄Silikonová forma na pralinky – vánoční motiv (koupila jsem v Tescomě)

*myslím, že je prodává i Orion, ale nejsem si jistá

  • obal: pěkná sklenice, dóza…

Postup

Cukr nasypte do misky.

Přidejte lžičku vody a pomocí metličky dobře promíchejte. Každá lžička je jiná. Já mám odměrky, kde je 1 lžička, lžíce atd., takže to mám pokaždé stejné. Je tedy možné, že budete muset pár kapek vody přidat. Cukr nemá být mokrý, pouze vlhký.

Poté cukr nasypte do formy a lžičkou upěchujte.

Cukr nechte schnout 24 hodin. Ideální je topení, tam stačí i přes noc.

Vyklopte a dejte do dárkové krabičky🎄🎁. Já jsem zvolila tyhle krabičky, od koření.

Poznámka: pro zdravější verzi použijte třtinový cukr🙂