Marcipánové pralinky jsou rychlé, nepečené pralinky s mandlovo-čokoládovou příchutí. Je opravdu rychlé, stačí vám 10 minut. Můžete je udělat kdykoliv máte chuť na sladké, ale nechce se vám dělat něco složitého a zdlouhavého. Nebo je můžete přidat na seznam vánočního cukroví. Mají dlouhou trvanlivost takže přežijí bez úhony celé Vánoce. Vyzkoušejte, určitě je nebudete dělat naposledy.

Suroviny

  • 100 gramů marcipánu
  • 100 gramů čokolády nebo čokoládové polevy (používám mléčnou)
  • Pomůcky: silikonová forma na pralinky/kostky ne led/jiné malé tvary

Příprava

 

  1. Marcipán dobře promačkejte. Je-li tuhý a špatně se s ním pracuje dejte ho na chvilku do mikrovlnky. Stačí na 10 sekund, poté promačkejte. Opakujte až se s ním bude dobře pracovat
  2. Připravte si formy na pralinky a marcipán do nich namačkejte. Na závěr ještě všechny pralinky lžící přitlačte. Přeneste do lednice a nechte asi hodinku nebo do vytvrdnutí
  3. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni nebo mikrovlnce (cca 2*15 sekund). V případě polevy postupujte podle návodu na obalu
  4. Pralinky vyklopte a celé je ponořte do čokolády. Ideální je používat vidličku. Po vyndání čokolády ji můžete nechat ve vzduchu a nechat tak odtéct přebytečnou čokoládu
  5. Namočené pralinky rozložte na pečící papír.
  6. Opět vraťte do lednice a nechte polevu ztuhnout
  7. Po ztuhnutí pralinky vyklopte a přendejte do krabičky

 

Skladování: v lednici

Trvanlivost: dle trvanlivosti marcipánu. Ale řekla bych tak 1-2 týdny