Vyzkoušejte lahodný mangový pudink s jemnou kokosovou chutí. Je o dost zdravější než běžný pudink z mléka a škrobu. Navíc je vhodný i pro osoby intolerancí laktózy nebo alergií na mléko. Použila jsem čerstvé mango které pudinku dodá osvěžující ovocnou chuť a kokosové mléko. Ideální osvěžující letní dezert protože jestli se něco k létu hodí tak je to kokos a mango. Ochutnejte jemný, krémový pudink namísto pudinku ze sáčku. Budete velice mile překvapeni.

Suroviny

  • 100g manga
  • 60ml vody
  • 50ml kokosového mléka*
  • 50g cukru
  • 1/2 lžíce  želatiny (běžná vepřová želatina, nikoliv želé na dort)

*použít můžete nejen kupované, ale i doma vyrobené kokosové mléko. V případě domácího mléka použijte místo vody další kokosové mléko.

 

Příprava

  1. Želatinu zalijte zalijte vroucí vodou 95-100 stupnů. Nepoužívejte vodu z rychlovarné konvice, je na to moc studená.
  2. Míchejte dokud se želatina nerozpustí. Pokud se nerozpustila měla voda nižší teplotu a budete muset ještě chvilku vodu se želatinou zahřát. Jen dokud se nerozpustí. V případě domácího kokosového mléka přiveďte k varu 60ml kokosového mléka.
  3. Mango oloupejte a zbavte pecky. Spolu s kokosovým mlékem a cukrem rozmixujte na pyré.
  4. Mangové pyré vlijte do připravené vody se želatinou. Dobře promíchejte.
  5. Pudink rozlijte do poháru nebo sklenic.
  6. Dejte do lednice a nechte 3-4 hodinu ztuhnout.
  7. Na ozdobu můžete použít kousky manga, pražený strouhaný kokos nebo třeba pokrájené pistácie

 

Skladování: v lednici

Trvanlivost: max. 3 dny