Lassí je indický jogurtový nápoj. Díky jogurtu je celý nápoj velice osvěžující. Kardamom dodá lassí příjemnou jemně kořeněnou chuť a mango zase svěží letní chuť. Pokud se chcete v horkých letních dnech ochladit určitě tento jogurtový mangový nápoj vyzkoušejte.

Suroviny

  • 110g bílého jogurtu
  • 50ml mléka nebo vody
  • 40g manga
  • 2 lžičky třtinového cukru
  • Špetka mletého kardamomu
  • led

Volitelně:

  • 2 nitky šafránu

Příprava

  1. Mango oloupejte a vyndejte pecku. Očištěné mango nakrájejte na kostky. Odměřte potřebné množství a zbytek zamrazte nebo použijte do jiného receptu.
  2. Jogurt, mléko, mango, cukr a kardamom rozmixujte. Získáte hustý krémový nápoj. Pokud používáte šafrán přidejte ho k ostatním surovinám na rozmixování.
  3. Ochutnejte a podle chuti si lassí klidně ještě přislaďte. Použít můžete nejen cukr, ale jakékoliv jiné sladidlo preferujete.
  4. Na ozdobu můžet použít listy osvěžující máty peprné nebo kousky manga.

 

Skladování: v lednici

Trvanlivost: nejlépe chutná čerstvě, ale v lednici ho můžete uložit až po dobu 2 dnů