Lassí je indický jogurtový nápoj. Díky jogurtu je celý nápoj velice osvěžující. Kardamom dodá lassí příjemnou jemně kořeněnou chuť a mango zase svěží letní chuť. Pokud se chcete v horkých letních dnech ochladit určitě tento jogurtový mangový nápoj vyzkoušejte.
Suroviny
- 110g bílého jogurtu
- 50ml mléka nebo vody
- 40g manga
- 2 lžičky třtinového cukru
- Špetka mletého kardamomu
- led
Volitelně:
- 2 nitky šafránu
Příprava
- Mango oloupejte a vyndejte pecku. Očištěné mango nakrájejte na kostky. Odměřte potřebné množství a zbytek zamrazte nebo použijte do jiného receptu.
- Jogurt, mléko, mango, cukr a kardamom rozmixujte. Získáte hustý krémový nápoj. Pokud používáte šafrán přidejte ho k ostatním surovinám na rozmixování.
- Ochutnejte a podle chuti si lassí klidně ještě přislaďte. Použít můžete nejen cukr, ale jakékoliv jiné sladidlo preferujete.
- Na ozdobu můžet použít listy osvěžující máty peprné nebo kousky manga.
Skladování: v lednici
Trvanlivost: nejlépe chutná čerstvě, ale v lednici ho můžete uložit až po dobu 2 dnů