Recept na chleba nejen ke gyrosu, ale také ke grilovanému, pečenému masu či zelenině. Hodí se k omáčkám jako je guláš i polévkám namísto pečiva. Recept na gyros najdete na těchto stránkách, jako přílohu používám právě tento chléb.

SurovinY

  • 300g hladké mouky
  • 250ml teplé vody
  • 1 lžička sušeného droždí
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička soli

 

Příprava

  1. Všechny suroviny dejte do mísy promíchávejte 5 minut. Můžete použít robota nebo těsto vyklopit na vál a propracovat rukama.
  2. Těsto rozdělte na 6-8 díků. Položte je na moukou posypaný vál a nechte 10 minut kynout.
  3. Pak každý díl obalte v mouce a ručně rozmačkejte na silnější placku. Váleček je zbytečný, jde to dobře rukama. Pokud se těsto lepí opět ho obalte v mouce.
  4. Placky opékejte na sucho na pánvi a to z obou stran. Až se na chlebu objeví hnědé flíčky můžete otočit.

 

Použití: podávejte ke gyrosu (recept zde: zde) nebo jako přílohu k pečenému masu