Rychlovka z kukuřice. Kukuřičné placky můžete jíst samotné nebo je použít jako přílohu. Použila jsem mraženou kukuřici, ale s čerstvou to jde také. Pak už budete potřebovat jen hladkou mouku, vajíčko a petrželku. Placky peču na sucho, mám nepřilnavou pánev tak to není problém. Během chvilky máte výtečné zeleninové placky. Vím že většina lidí vše smaží na oleji, ale už od dětství to nemám ráda. Rodiče dělali lívance, bramboráky a vše oleji a já jsem pak měla mastné prsty, olej mi z toho kapal na talíř…no hrůza. Díky bože, nebo spíš Tescomo za nepřilnavou pánev 😊

SurovinY

Na 8-10 placek

  • 150g mražené nebo čerstvé kukuřice
  • 60g hladké mouky
  • 2 vejce
  • 1 lžíce pokrájené petrželky
  • ½ lžičky soli
  • Špetka černého pepře

 

Příprava

  1. Kukuřici dejte do hrnce, zalijte vodou a 5 minut povařte. Uvařenou kukuřici sceďte a nechte v sítu okapat.
  2. Hladkou mouku smíchejte s vajíčky, petrželkou, solí a pepřem. Metličkou rozmíchejte hrudky a přidejte kukuřici.
  3. Vše promíchejte a můžete dát rozpálit pánev. Placky smažte nasucho, ale pokud vám to tak nechutná přidejte kapku másla nebo olivového oleje.
  4. Lžící tvořte na pánvi hromádku a rozetřete jí do kruhu. Z jedné várky uděláte 8-10 placek. Na pánev se mi vešly po čtyřech.
  5. Když jsou placky pěkně opečené můžete je vyndat. Trvá to cca 2 minuty z každé strany.

Podávejte horké nebo studené, skvěle také chutnají postrouhané sýrem.